Vill du komma i kontakt med oss kan du skicka ett E-mail till limsjonmarathon@yahoo.se

onsdag 17 april 2013

Vinnarna i Påskutmaningen!

Årets Påskutmaning blev en succé, säger jag inte helt utan stolthet. 40 stycken anmälde att de var med, och många rapporterade om sina blogg på Facebook med både bilder och text. Många uttryckte att det var väldigt inspirerande och  att utmaningen hjälpte dem att komma ut och komma igång - och då är ju syftet uppnått med råge! Om jag lyckades få bara en enda att känna löparglädje och ge sig ut på några pass gå-jogga-löp så är jag så glad!
När jag ser på mina egna bilder så blir vårens intåg väldigt uppenbart -under denna månad hände mycket!

Två vinnare utsågs också av de som klarat av minst 10 pass under tidsperioden. Kristina Backlund vann ett snyggt och funktionellt sportarmband från Sportarmbandet.se och Stefan Elings vann kompressionsstrumpor från GoCoCo. Grattis Kristina och Stefan!

onsdag 3 april 2013

Limsjön marathon är världens snällaste lopp!

Både i år och förra året tror jag att en del skräms bort av ordet "marathon" efter "Limsjön". Kanske tror man att det bara kommer vara med löpare med i åtsittande tävlingskläder som klipper milen på 40 minuter, som springer alla 6 varv utan att blinka.

Ingenting kunde vara mer fel! Förra året deltog 80 löpare i åldrarna 9-75 år. Majoriteten tog sig runt 1-2 varv, 11 stycken tog sig runt alla varv. Några av de 11 gick alla varven. Det fanns verkligen alla varianter, allt från de som promenerade ett varv till de som löpte 6 varv.

Limsjön marathon....
- är ingen tävling mot varandra. Vi tävlar med varandra, mot oss själva. Kanske slår vi våra tidigare distansrekord för vad vi tidigare sprungit under en och samma dag, kanske är vi bara så nöjda med en rask promenad runt sjön!
-det är ingen officiell tidtagning. Det går inte att jämföra sig med varandra, eftersom vissa kanske gör sitt tredje varv när andra gör sitt första. Alla är med efter sina förutsättningar.
-alla är precis lika välkomna!
-de som vill fikar tillsammans vid Norsbro med medhavd picknick mellan sina varv eller efter sin målgång.
-Limsjön marathon är en snäll tävling där glädjen att få röra sig tillsammans med andra står i fokus.